052 - 245 11 28
Een groep leiders in ontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Richting geven, stretchen & de cultuur aanjagen

Leiderschapsontwikkeling voor effectief leiderschap

De dagelijkse operatie wil je met een gerust hart over laten aan je leidinggevenden. Je rekent erop dat leidinggevenden samen met medewerkers zorgen voor resultaten en continue verbetering. Dat ze verantwoordelijkheid nemen, handelen in het belang van de organisatie, stevig sturen én loslaten. Je wilt ook dat ze talent herkennen en zorgen dat medewerkers beter worden. Dat ze toegevoegde waarde leveren in een tijd dat leiderschap flink onder vuur ligt. Natuurtalenten zijn schaars. Leiderschapsontwikkeling is dus vanzelfsprekend.

Onze leiders hebben meer zelfvertrouwen en ondersteunen de cultuur waaraan we bouwen

Directeur Gezondheidszorg

Leiderschapsontwikkeling en rolmodellen

De rol van de leider is in verandering. Leidinggevenden werken steeds meer in gelijkwaardige relaties met medewerkers. De huidige opdracht is een klimaat van openheid en vertrouwen te creëren, waarin professionals presteren en leren, en waarin ze het gevoel hebben deel uit te maken van een zinvol geheel. Het is niet makkelijk deze vernieuwde rol, soms ook verwarrend. De gewenste leiderschapsstijl staat misschien wel goed op papier, maar is nog geen praktijk. En hoeveel goede rolmodellen zijn er al?

Leiderschap gaat integraal over culturen, systemen, gedrag en psychologie.

Leiderschapsontwikkeling om op het hoge koord te dansen

Leiderschapsontwikkeling: eenheid in leiderschap én persoonlijke verschillen

De kwaliteit van leidinggeven bepaalt voor 70% de toekomst van de organisatie. Daar wil je wel in investeren! Maar de persoonlijke verschillen tussen je leidinggevenden zijn groot, evenals de uitdagingen waar ze voor staan. Wij maken programma’s die aansluiten bij de specifieke sturingsvraagstukken van iedere leidinggevende. Tegelijkertijd zorgen we dat visie, houding en gedrag onder leidinggevenden niet teveel uiteen loopt.

Leiderschapstraining

Als je voor een bepaalde leidinggevende een training zoekt voor het aanleren van specifieke competenties of voor persoonlijke ontwikkeling, dan zijn daarvoor hele goede trainingen op de markt. De ervaring leert wel dat het vaak lastig is de vertaalslag naar de praktijk te maken. Onderschat wordt de invloed die de omgeving heeft en wat nodig is om vaardigheden echt in de praktijk te brengen, dat geldt ook voor de inzet van e-learning tools.

Vraagt de organisatie om alignment in de cultuur, om een hogere kwaliteit van het leiderschap in de hele organisatie, is het beter om te kiezen voor een programma dat aansluit op die cultuur en de fase van ontwikkeling van het bedrijf. Dan ontwikkelt de groep leidinggevenden zich samen in de gewenste richting, met duidelijke tussenstappen en monitoring van de voortgang.

Wanneer je met ons werkt

Als wij met opdrachtgevers een programma maken beginnen we achteraan, bij wat uiteindelijk de resultaten moeten zijn op de verschillende niveaus, nl.:

  • De actuele vraagstukken van de organisatie en de teams
  • De unieke sturingsvraagstukken van iedere deelnemer
  • Het specifieke gedrag van leidinggevenden dat nu nodig is om de organisatie naar de volgende fase van ontwikkeling te helpen
Leiderschapsontwikkeling, en hij loopt al veel soepel op het slappe koord

In het programma werken we vanaf het eerste moment aan deze vraagstukken, met impact, vaak de volgende dag al. Wij halen alles uit de kast wat nodig is zodat iedereen persoonlijk leert, actuele vraagstukken aanpakt en de organisatie concreet vooruit helpt. Met onze kennis en ervaring in de bedrijfskunde, sociale wetenschappen en verandermanagement staan we garant voor een multidisciplinaire aanpak. Met onze expertise en flexibele formats maken we krachtige programma’s .

Leidinggevenden zijn zelf verantwoordelijk voor hun leerproces. De top zorg voor goede randvoorwaarden en feedback. Wij zorgen voor de ontwikkeling van een breed gedragsrepertoire en complete ervaringen die zorgen voor directe integratie in denken en doen. Deelnemers functioneren significant beter en de organisatie maakt een stap voorwaarts.

Mijn leiderschap heeft meer diepgang gekregen

Deelnemer Leiderschapsprogramma Chemische Industrie

Waarom gerenommeerde opdrachtgevers voor ons kiezen

  • Bewezen resultaten: een hogere kwaliteit én een sterkere eenheid in leiderschap
  • Flexibele programma’s, die starten in het nu, aansluiten op de uitdagingen van de dagelijkse operatie en leidinggevenden soepel meenemen naar het volgende niveau
  • Leidinggevenden die zelf (leren) taaie vraagstukken aanpakken die soms al jaren dwars zitten

Ook kiezen ze voor ons omdat ze weten dat wij persoonlijk het programma maken én uitvoeren.

Als internationaal gekwalificeerde Master Trainers maakten wij management development programma’s voor Japanse, Amerikaanse en Nederlandse bedrijven. Met ruim 20 jaar hands-on ervaring als management consultants en executive coaches zijn we ook bekend met de rafelranden van organisaties.

Leiderschapsontwikkeling heeft de leider geholpen met vertrouwen over het koord te lopen

Starten met leiderschapsontwikkeling

  1. Bel als bovenstaande tekst je aanspreekt en ervaar in een kort gesprek al snel of je verder wilt praten.
  2. In een ‘live’ gesprek gaan we dieper op de materie in en merken we of de noodzakelijke ‘klik’ er is, inhoudelijk en persoonlijk.
  3. Dan volgt een gerichte inspanning van beide partijen, om te komen tot een passend en realistisch voorstel.

Jullie willen weten of we een goede match zijn, en dat willen wij ook. Pas na de bespreking van het voorstel nemen jullie en wij  goed geïnformeerd en weloverwogen een beslissing.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Mail of bel 052 245 11 28, dan weet je het meteen