Leiderschapsontwikkeling

Ruimte nemen om ruimte te geven

Leiderschap is nodig om op een optimistische, hoopvolle manier vorm en toekomst te geven aan organisaties. Leiderschap is nodig om de cruciale vraagstukken in organisaties aan te pakken, Leiderschap en veranderen zijn onlosmakelijk verbonden.

Resultaten worden voor meer dan 70% bepaald door de kwaliteit van de leidinggevenden. Gedrag van leiders is besmettelijk. Gemiddeld beïnvloed een leider 12,4 medewerkers, met goed of fout gedrag. Boeken staan vol met wat een goede leider doet, maar niet hoe zover te komen.

De verhouding tussen medewerkers en leidinggevenden is in transitie. Medewerkers vragen om een nieuw design, in ervaren ruimte en ondersteuning. Leidinggevenden worden dagelijks geconfronteerd met dillema’s en vraagstukken over hun leiderschap, ook in de publieke opinie.

Leiderschap gaat over culturen, systemen, gedrag en psychologie. Leiderschap vraagt om een breed gedragsrepertoire, want het is 10% wat op je afkomt en 90% hoe je ermee omgaat. Verlies het nooit op kennis, vaardigheden of attitude. Daar valt op vele manieren iets aan te doen. Dat is ook leiderschap.

Leiderschapsontwikkeling gaat niet over training maar over de resultaten. Vraag dus niet om een catalogus. Vraag om een oplossing voor het leiderschapsvraagstuk dat speelt. Veel organisaties hebben we geholpen met:

  • De ontwikkeling van eenheid in leiderschap, een stijl die nu past bij deze organisatie.
  • De dubbelslag: Leiders leren medewerkers te leren verantwoordelijkheid en initiatief te nemen.
  • Van vakspecialisten naar leiderschap.

Met expertise en flexibele formats komen krachtige programma’s tot stand, leiderschapsontwikkeling on-the-job, individueel, met kleine en grote groepen. Leer hoe het proces van leiderschap vorm te geven. Complete ervaringen zorgen voor directe integratie in denken en handelen, dan doen zich al snel bijzondere dingen voor. Deelnemers functioneren significant beter en de organisatie maakt een flinke stap voorwaarts.

Als internationaal gekwalificeerde Master Trainers en Certified Management Consultants maakten wij succesvolle programma’s voor management development, voor Japanse, Amerikaanse en Nederlandse bedrijven, in de productie, techniek, chemische industrie, voor banken, adviesbureaus, de verzekeringsbranche en not-for-profit. Met ruim 20 jaar hands-on ervaring weten we hoe leiders leren, organisaties werken, en meer.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Gewoon even bellen voor een verkennend gesprek met 052 – 245 11 28, vraag naar Loes Bon, of stuur een email.

Leiderschapsontwikkeling met Management Development Programma’s die werken

Persoonlijk leiderschap versterken? Maximaal ondersteunend aan de ontwikkeling van uw organisatie?  Lees verder.


Leiderschapsontwikkeling artikelen

Zie ook onze artikelen over organisatie verandering, teamontwikkeling en executive coaching. Bel voor een verkennend gesprek met 052 245 11 28 en vraag naar Loes Bon of stuur een email.

Het middenkader heeft een groter zelfvertrouwen en zorgt voor de concrete resultaten die keihard nodig zijn.

CEO Zakelijke dienstverlening

Intensief, direct toepasbaar en inspirerend. Mijn leiderschap heeft meer diepgang gekregen.

Deelnemer Productiebedrijf