052 - 245 11 28
Aart Pijl & Loes Bon

Aart Pijl & Loes Bon

Strategische partners voor leiders met uitdagende vraagstukken

Experts in organisaties, teams, leiderschap & change

Foto van Aart Pijl & Loes BonAart Pijl & Loes Bon, al meer dan 20 jaar actief als consultants, executive coaches en trainers. Gespecialiseerd in de ontwikkeling van organisaties, teams en leiderschap. Meestal gaan vragen over ‘mensen’ en over HOE. Hoe te zorgen dat iedereen doet wat nodig is? Hoe geven we het leiderschap vorm? Hoe smeden we de organisatie, inclusief het leiderschap en de cultuur, tot een sterk en succesvol geheel?

Een goede track record en een positieve pers leverden duurzame relaties met opdrachtgevers. Meer dan 100 organisaties hielpen we vooruit, in bijna alle branches. Van multinationals met meer dan 150.000 medewerkers tot veelbelovende Nederlandse start-ups.

Ambitie om bij de beste te horen

Als bedrijfskundigen, sociaal wetenschappers en Masters of Change Management, internationaal gecertificeerde consultants, coaches en trainers, werken we zoveel mogelijk evidence based.

Jaarlijks investeren we flink om fris en bij te blijven. Helaas schiet de wetenschap regelmatig tekort voor de dynamiek en complexiteit van organisaties. Dan vallen we terug op een combinatie van een brede kennisbasis, een scherpe analyse van de situatie en een flinke dosis ervaring.

Hoe wij werken als consultants, coaches en trainers

Onze praktijk groeit voortdurend in kwaliteit, niet in omvang. Dat is ook niet nodig. Extra menskracht vinden we bij de opdrachtgever en dan delen we gul onze kennis en ervaring. Natuurlijk is er ook een flink professioneel netwerk op de achtergrond.

We werken vooral ‘live’ met leiders, managers en hun medewerkers. Praktisch, enthousiast en met hart voor de mensen en de zaak. We halen alles uit de kast voor een set elkaar versterkende activiteiten, op alle niveaus. Dat maakt de inzet kansrijk en borging is vanzelfsprekend. Onze inbreng is efficiënt, we wonen niet in. Een gemiddelde opdracht loopt 3 tot 6 maanden.

Altijd met een persoonlijke ‘klik’

Jaarlijks gaan we in zee met een beperkt aantal nieuwe opdrachtgevers. Voor ons is het belangrijk dat het persoonlijk ‘klikt’ en dat het vraagstuk bij ons past. Als je een gezonde ambitie hebt en in een open relatie wilt werken, neem dan contact op om samen de mogelijkheden te verkennen. Je zult merken dat we meteen al professioneel meedenken. Komen we tot samenwerking, dan kan je erop rekenen dat we onvoorwaardelijk gaan voor dat wat jullie nodig hebben.

Niet voor iedereen

Opdrachtgevers kiezen voor ons, wij maken ook onze keuzen.

  • Veel is mogelijk, maar niet alles. Dus schatten wij vooraf de kans in op gewenst resultaat. Wij koesteren onze reputatie.
  • Vooraf checken we ook of er voldoende ‘klik’ is, inhoudelijk en persoonlijk.
  • Geen hypes. We kennen de ‘state of the art’ en onderscheiden hypes van echt nieuwe waardevolle inzichten.
  • Onze bijdragen hebben impact op het grotere plan, is dat er nog niet, dan helpen we graag mee om dat te maken.
  • We doen het samen met de leiders of we adviseren de leiders hoe ze zelf het succes realiseren. We nemen zeker niet over.
We hebben geen groot bureau met een flinke overhead in de lucht te houden. Het enige dat telt is dat we meebouwen aan organisaties:

  • waarin medewerkers productief en prettig samenwerken en zich ontwikkelen.
  • die een fatsoenlijke bijdrage leveren aan onze samenleving.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Mail of bel 052 245 11 28, dan weet je het meteen

Aart Pijl

4 foto's van Aart Pijl, ook als spreker en aan de telefoonBedrijfskundige, sociaal wetenschapper, Master of Change Management en Master of Art in HRM. Internationaal gecertificeerd als consultant, trainer en coach. Begonnen als adviseur bij KPN, later naar een groot adviesbureau en sinds 1999 zelfstandig samen met Loes Bon. Binnen ons bedrijf ben ik meer de ‘rechterhersenhelft’ zei een klant, het creatieve brein, waarmee ik op een lichte en luchtige manier zorg voor de noodzakelijke doorbraken. Daarbij mag ook gelachen worden.

In mijn streven naar ‘meesterschap’ volg ik de ontwikkelingen in ons vakgebied al meer dan 20 jaar op de voet. Inmiddels beschik ik over een interessante ‘body of knowledge’ waarmee ik snel de hypes van waardevolle theorieën kan onderscheiden. Wetenschappelijk inzichten vertaal ik naar de dagelijkse praktijk van leiders en hun organisaties.

Als vrijwilliger werkte ik met drugsverslaafden, werkeloze jongeren en eenzame ouderen. Daar heb ik geleerd een realist te zijn en een hoopvol mens. Er is nog een overvloed aan fantastische, en voor velen nog onbekende mogelijkheden om organisaties aanzienlijk beter & leuker te maken. Ik ervaar het als een voorrecht daaraan bij te dragen.

Iedereen wil fluitend naar het werk, een goede bijdrage leveren en dan weer fluitend naar huis

Aart Pijl

Op zoek naar universele wijsheid heb ik veel gevonden in mijn gesprekken met o.a. Richard Boyatzis (Resonant Leadership), Roger Chevalier (Improving Workplace Performance), Chris Cowan (Mastering Values in Leadership and Change), Robert Dilts (Dynamic Learning), James Flaherty (Evolving Excellence), Joshua Freedman (At the Heart of Leadership), Robert Fritz (Corporate Tides), Judith Hale ((Human Performance), Eric Jensen (Brainbased Learning), Allan Katcher (Lifo), Dave Meier (Accellerated learning), Edgar Schein (Culture and Leadership), Win Wenger (The Einstein Factor). Lees over mijn ontmoetingen met mijn helden: Edgar Schein, Robert Fritz en Aart Pijl Masters in Organisatieadvies.

Specialisaties, ontstaan vanuit een bovenmatige interesse: innovatie & high performance technieken.

Loes Bon

4 foto's van Loes BonBedrijfskundige, sociaal wetenschapper, Master of Change Management. Internationaal gecertificeerd als consultant, trainer en coach. Begonnen in de thuiszorg als organisatieadviseur, later naar Bakkenist Management Consultants, een middelgroot adviesbureau, en sinds 1999 zelfstandig samen met Aart Pijl. Binnen ons bedrijf ben ik de ‘gezonde linkerhersenhelft’ volgens een klant, het analytische brein, scherp, tot de kern, zo nodig tot op het bot, compact en realistisch. Ik heb een voorkeur voor een krachtige, gestructureerde aanpak, die iedereen meteen begrijpt.

In mijn streven naar ‘meesterschap’ investeer ik al 20 jaar zeker 1 maand per jaar in mijn vakbekwaamheid. Inmiddels ben ik ook goed getraind als (dag)voorzitter. Graag geef ik gelegenheid tot het ‘goede gesprek’ over de moeilijke onderwerpen, in het directieteam, maar ook in grote groepen van meer dan 200 managers en medewerkers. Met voldoende veiligheid en de juiste onderwerpen op tafel, is het de kunst de vereiste diepgang te krijgen. Met vragen komt het tot een uitwisseling van kennis, ervaring en gevoelens die er op dat moment toe doen, en openen zich nieuwe perspectieven.

Veranderen is leiderschap, leiderschap is veranderen

Loes Bon

Inspiratie haal ik uit de natuur, literatuur, Tai Chi, reizen en goede gesprekken met vakgenoten over de hele wereld. Onze opdracht op het hoogste niveau bij Ford Motor Company was een topervaring. Ontmoetingen met de grote meesters als Peter Block en Edgar Schein wekten een sterke verlangen naar excellentie. Zij leerden mij te vertrouwen op de professionaliteit van de opdrachtgever, managers en medewerkers.

Inmiddels ben ik ook gecertificeerd als commissaris en vervul ik met enthousiasme voor een aantal jonge veelbelovende vrouwen een rol als mentor. Zij gaan het nog ver schoppen.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Mail of bel 052 245 11 28, dan weet je het meteen