Teamontwikkeling

Individueel commitment & positieve verbinding

Succes is afhankelijk van een sterk managementteam dat de regie neemt over de ontwikkeling van de organisatie. Helaas vormt een goed stel managers nog geen goed functionerend team. Diversiteit is een kracht, maar kan het ‘esprit de corps’ dat nodig is behoorlijk in de weg staan.

Kies voor een investering die aansluit op de business, de eigen geschiedenis, de samenstelling en de fase van teamontwikkeling. Ontwikkel een vanzelfsprekende, gezonde samenwerking. Zorg dat de samenwerking een voorbeeld is voor alle andere teams.

Teamontwikkeling is een proces waarin je elkaar positief kunt verrassen. Een proces waarin je de kracht zoekt van het team en de ervaring dat je op elkaar kunt rekenen. Komen tot prestaties die nodig zijn, en waar je niet van durfde dromen. De dagelijkse eigenaar van dit proces is het team. Maar soms is even iemand van buiten nodig, om de spiegel voor te houden, te helpen niet-productieve patronen bespreekbaar te krijgen en opnieuw balans te vinden.

Teamontwikkeling Top-5

  1. Van individuele inspanningen naar een gezamenlijk, coherent geheel
  2. Naar een meer strategisch opererend directieteam
  3. Een managementteam als succesvol veranderteam
  4. Flitsstart met een gedeeltelijk nieuw team
  5. Extra ondersteuning aan een team in lastige omstandigheden

De focus in teamontwikkeling ligt bij ons op de mensen, hun rollen, de taak én de context. Na overleg en als het hele team akkoord is start het traject. Aansluitend op de drijfveren, versterken we de verbinding en ontwikkelt zich een vanzelfsprekende, gezonde samenwerking, met een productieve dynamiek, een duurzaam fundament en een stevige identiteit. Een samenwerking die een voorbeeld kan zijn voor andere teams.

Reken op: realistisch, nuchter, praktisch, serieus, met een glimlach en ‘de schoenen hoeven niet uit’.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Gewoon even bellen voor een verkennend gesprek 052 – 245 11 28 en vraag naar Aart Pijl, of stuur een email.

Teamontwikkeling voor samenwerking. Bestel de cd’s en haal meer uit uw team.


Teamleiders, projectleiders, coaches, leidinggevenden opgelet! Alles wat u moet weten over teams. Over ruimte geven, ingrijpen, samenwerking verbeteren, het commitment duurzaam versterken…….. Lees verder.


Teamontwikkeling artikelen

Zie ook onze artikelen over organisatie veranderingleiderschapsontwikkeling en executive coaching. Bel voor een verkennend gesprek met 052 245 11 28 en vraag naar Aart Pijl of stuur een email.

Van los zand naar een op alle fronten goed functionerend team.

Directeur Publiek sector

Als MT weten we nu dat teamwerk meer is dan samenwerken.

Directeur HR

Jullie zijn de enige die me leerden hoe groepsprocessen werken.

Deelnemer Masterclass