052 - 245 11 28
De coach begeleidt de executive naar de bovenste trede van de trap

Executive coaching

Balans & diepgang voor leiders met uitdagende opdrachten

Waarom directeuren kiezen voor executive coaching

Executive coaching helpt leiders om de beste bijdrage te leveren die ze in huis hebben. De uitdagingen zijn groot, de opdrachten vaak complex, zeker gezien de thema’s waar iedere leider mee te maken heeft. Wereldwijd benoemen topmanagers als hun grootste uitdagingen:

 • Veranderingen managen
 • Commitment creëren
 • Leiderschap ontwikkelen
 • Resultaten boeken
 • De cultuur en strategie op één lijn brengen

De impact van ceo’s, directeuren op organisaties is groter dan gedacht. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de persoonlijkheid van de leider in sterke mate bepalend is voor de organisatiecultuur, de normen en waarden. De invloed op strategische, financiële en marketingbeslissingen is zeker zo groot, net als op de inrichting van interne organisatorische processen.

Je hebt me geholpen de stap te maken van directeur Nederland naar directeur Europa

Directeur Chemische Industrie

Prestaties van organisaties blijken voor ong. 22% direct toe te schrijven aan de CEO. Het is het beste dat te erkennen en er je voordeel mee te doen. Met heel veel informatie, weinig tijd voor reflectie en een grote verantwoordelijkheid is dit topsport. Executive coaching kan helpen.

Executive coaching voor een directeur met het hoofd in de wolken

Kenmerkende onderwerpen voor executive coaching

Met een coach verwerven leiders quality time om te reflecteren en vooruit te denken met iemand die eerlijk en direct feedback geeft, die helpt focussen, uitdaagt en confronteert. Soms zijn er duivelse dilemma’s te ontrafelen of wil je dieper inzicht krijgen in het grote spel en de eigen rol. Een onafhankelijk coach geeft mogelijkheden om te sparren over onderwerpen die je (nog) niet met anderen kunt of wilt delen, bijv. over ethiek en integriteit of persoonlijke obstakels.

De aanleiding kan sterk persoonlijk, maar ook sterk inhoudelijk zijn. Directeuren moeten soms versneld groeien in hun rol. Uiteindelijk zijn de vragen persoonlijke sturingsvraagstukken. Dat is het waar het in de kern in executive coaching om gaat. Hoe pak jij als eindverantwoordelijke de grote uitdagingen aan? Hoe geef je je bijdrage vorm? Wat zijn de ingesleten onhandigheden die je je nu niet meer kan permitteren, en wat stel je daarvoor in de plaats?

Een wens, meestal onuitgesproken, is om te oogsten en jarenlange ervaring om te zetten in wijsheid, om verdieping te geven aan het leiderschap en nog meer te ‘zijn’ ipv te ‘doen’. Zingeving, de betekenis van de organisatie in de samenleving, en hoe je als directeur je persoonlijke verantwoordelijkheid definieert in dit grotere geheel. Dan gaat het ook over de volgende stap, die misschien nog ongewis is, maar zeker komt.

Executive coaching helpt de directeur met een realistischer beeld van de werkelijkheid

Vooral voor de organisatie

Een drukke agenda verleidt om hard door te werken. Constant is er meer werk dan tijd. Maar vraagstukken met een grote impact, in een complexe en niet altijd meewerkende omgeving, verplichten tot een serieuze aanpak. Dat kan vaak met interne mensen, maar niet altijd. Gun het bedrijf, gun jezelf een executive coach, een echte professional, vaak maar voor een paar maanden, voor een paar vragen. Coachtrajecten duren niet lang en vragen weinig tijd. Met een ervaren coach werk je razendsnel.

Waarom gerenommeerde opdrachtgevers voor Aart Pijl of Loes Bon kiezen

 • Met een zakelijke insteek werken aan persoonlijk ontwikkeling. Zelfinzicht en persoonlijke groei gekoppeld aan zakelijke vraagstukken, met beide benen op de grond.
 • Nieuwe en diepe inzichten in het eigen functioneren, en de invloed op de dynamiek van het managementteam en de organisatie. Naast ‘wat vind je er zelf van?’ vooral ook nieuwe invalshoeken en concrete suggesties voor gerichte acties, persoonlijk en zakelijk.
 • Veel kennis en ervaring in het werken met leiders op dit niveau.

Diep en tot de kern, maar altijd praktisch

Directeur Techniek Productiebedrijf

Al veel CEO’s, bestuurders en high potentials voor die functies, coachten we in de financiële markten, gezondheidszorg, ICT, maakindustrie, ZBO’s. In organisaties met meer dan 100.000 medewerkers, maar ook start-up ondernemers.

Executive coaching hielp de directeur met beide voeten op de grond

Als sociaal wetenschappers, bedrijfskundigen en veranderkundigen, internationaal gecertificeerd als executive coaches en Certified Management Consultants, met meer dan 20 jaar ervaring, zijn we goed en breed toegerust om op de meeste vraagstukken partij te zijn.

Starten met executive coaching

 1. Bel als bovenstaande tekst je aanspreekt en ervaar in een kort gesprek al snel of je verder wilt praten.
 2. In een ‘live’ gesprek gaan we dieper in op je vragen en de context en merken we beiden of de noodzakelijke ‘klik’ er is, inhoudelijk en persoonlijk.
 3. Meestal bestaat een coachtraject uit ong. 5-6 coachingsgesprekken. Dan werken we met al beschikbare assessments of 360° feedback, als het nodig is voorzien we daar zelf in.

 

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Mail of bel 052 245 11 28, dan weet je het meteen