Loes Bon

Organisatie verandering, leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling, executive coaching

Veranderen is leiderschap, leiderschap is veranderen.

Als fusiespecialist integreerde ik de bedrijfskunde, sociale wetenschappen en veranderkunde. Eerst was ik intern adviseur, daarna extern consultant bij Bakkenist en nu al meer dan 10 jaar zelfstandig.

Professionaliseren van organisaties, leiderschap en medewerkers, dat is mijn vak. Mijn voorkeur ligt bij een krachtige, gestructureerde aanpak, die iedereen meteen begrijpt, en men zegt wel dat ik dat met focus, perfectie, pit en rust doe. Die rust is gegroeid door jarenlange training in Tai Chi.

Jaarlijks ben ik minimaal 1 maand in het buitenland voor studie of werk. Onze opdracht bij de top van Ford Motor Company was een topervaring. Ontmoetingen met collega’s wereldwijd is echt een verrijking. Zo heb ik mogen leren van grote meesters als Peter Block en Edgar Schein. Nu vervul ik zelf een mentorrol voor een aantal jonge veelbelovende vrouwen.

Loes Bon handtekening

 

 

 

 

 

Je hebt me geholpen mijn leiderschap in te zetten voor de grote verandering waar we voor stonden. Daar heeft de hele organisatie van mee kunnen profiteren.

CEO Zakelijke dienstverlening