Verrassende samenwerking met ICT startup

Wat een feest om te mogen werken met een creatieve leider. Out of the box is zijn standaard. Geen regels, veel vrijheid en zijn bedrijf gaat als een speer. Niet altijd de ideale leider, want natuurlijk laat hij medewerkers een beetje teveel zwemmen,

maar gelukkig heeft hij ook zelfkennis en daarom een goede rechterhand ingehuurd voor de noodzakelijke zwemlessen.

Onderzoek en praktijk wijzen uit dat ‘out of the box’ denken meestal ook betekent dat je buiten het management blijft. Terwijl Nederland schreeuwt om creativiteit en innovatie, terwijl we zulke goede ervaringen hebben met Nederlandse creativiteit als exportproduct, komt een creativo niet aan de top. Psychologen noemen onzekerheidsreductie en de behoefte aan het vergroten van stabiliteit als de belangrijkste factoren. Een managementteam zoekt naar gelijken en gelijkmatigheid.

‘Out of the box’ stond eerder in de top-10 van meest irritant managementjargon. Wat wil je, als de top het er steeds maar over heeft, maar in de praktijk alleen maar ‘oud en vertrouwd’ waardeert.

Soms heb je toch het geluk toch een creatieve leider aan de top te treffen. Dat is dan een leider die ook charisma heeft, maar die staat dan wel aan de top van zijn eigen bedrijf. De meeste organisaties zouden niet in staat zijn al die talenten te benutten. Onze opdrachtgever is zo’n man die zijn eigen organisatie maakt en meeneemt in een nieuwe richting. Jammer voor al die grote noodlijdende organisaties en hun medewerkers.