Schokkende cijfers van Boyatzis

Aart Pijl Richard BoyatzisRichard Boyatzis is de belangrijke professor achter Daniel Goleman. Boyatzis is de wetenschapper op het gebied van leiderschap en emotionele intelligentie, Goleman
is vooral schrijver en wetenschapsjournalist, beroemd geworden met zijn bestseller ‘Emotionele Intelligentie’.
Met Boyatzis hebben we een tijdje op mogen trekken en zo maakten we persoonlijk kennis met zijn ervaringen en de resultaten van zijn onderzoek.

Een paar schokkende cijfers uit zijn onderzoek:

  • 50% van de leiders in organisaties heeft geen aantoonbare toegevoegde waarde.
  • 20%, heeft wel toegevoegde waarde, maar beschikt als leider slechts over 1 competentie. De bijdrage is dus maar zeer beperkt, en zeker niet als leider.
  • 43% van de leiders beschikt niet over de benodigde leiderschapsvaardigheden.
  • Ondanks bovenstaande: 90% van de leiders denkt dat hij tot de top 10% van leiders hoort.

Echte leiders staan voor de continuïteit van hun organisatie(-onderdeel), en zijn dus niet alleen gericht op korte termijn financieel succes. Volgens Boyatzis levert een ‘echte leider’ in principe toegevoegde waarde op 5 dimensies nl. op:

  • De financiële dimensie (bijdrage aan de winst)
  • De fysieke dimensie, de werk/leefomgeving (systemen, materialen, kantoren e.d.)
  • De intellectuele dimensie (denkkracht)
  • De sociale dimensie (een bijdrage aan de samenleving)
  • De menselijk dimensie (een bijdrage aan het welzijn en de ontwikkeling van mensen).

De toegevoegde waarde van een leider evalueer je bij voorkeur dus iedere 2 jaar op bovenstaande 5 dimensies. Heeft deze manager op alle 5 dimensies werkelijk bijgedragen aan de duurzame ontwikkeling van deze organisatie?

In de VS blijkt dat veel leiders deze evaluatie niet goed doorstaan. Daar hebben organisaties dus last van, maar dat hoeft niet meteen desastreus te zijn, zeker niet als de organisatie opereert in een bloeiende markt, met een grote vraag. Hoe weinig het management ook bijdraagt, de winsten komen er dan toch wel. Boyatzis beweert dat het soms wel 20 jaar kan duren, voordat het gebrek aan leiderschap goed duidelijk wordt.

Hij heeft daar meerdere voorbeelden bij, o.a. in de autoindustrie in de VS. Jarenlang kochten Amerikanen auto’s van Ford, General Motors en Chrysler. De fabrieken draaiden grote winsten, het management hoefde er niet veel voor te doen, en eigenlijk deden ze dat ook niet. Toen de Japanners sneller, betere en goedkopere auto’s gingen produceren, hadden de leiders in de VS niet ineens de vaardigheden en ervaring daar een goed antwoord op te formuleren.

Een kanttekening bij de cijfers van Boyatzis: hij deed onderzoek in de VS. Hier gaat het natuurlijk allemaal heel anders……

Meer over leiders en hun ontwikkeling? Lees onze artikelen over leiderschapsontwikkeling.