Peak Performance for Executives London 2012

In het kader van Peak Performance gaven wij een presentatie in Londen. We deelden onze ervaringen in executive coaching, met de speciale aandacht voor het nemen van beslissingen, voor Peak Performance.

Neurosciences zijn op dit moment erg in. Grote voortgang is geboekt in wat we weten over hoe ons zenuwstelsel werkt en veel kan inmiddels op heel eenvoudige wijze zichtbaar gemaakt worden. De kern van onze boodschap was niet nieuw, nl. dat belangrijke beslissingen het beste genomen kunnen worden met ‘hoofd’ en ‘hart’. Alle beschikbare kennis en ervaring draagt bij aan een goede beslissing. We weten ook dat het niet makkelijk is de toegang tot beide informatiebronnen goed open te houden, zeker als er sprake is van een stressvolle situatie.

Met meetapparatuur zijn we nu in staat de activiteit van het autonome zenuwstelsel te meten en te monitoren. Zo maken we zichtbaar of iemand in een optimale staat is voor Peak Performance.  Veel belangstelling was er voor de demonstraties, waarbij we mensen moeilijke vraagstukken voorlegden zodat iedereen kon zien dat ze uit balans raakten. Mensen die al jaren aan meditatie en yoga deden konden niet goed aangeven wanneer zij op hun top waren. Het is nl. erg moeilijk om zelf waar te nemen hoe actief het autonome zenuwstelsel is. Natuurlijk vertelden we ook over de manieren waarop je kunt leren om jezelf in die optimale staat te brengen.

Artsen en hypnotherapeuten spraken ons aan na afloop van de sessie, Zij zijn meer vertrouwd met dit fenomeen dan managers en adviseurs in het bedrijfsleven.