Aart Pijl

Organisatie verandering, leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling, executive coaching

Alle verandering is een combinatie van hard en zacht, van vernieuwing en opnieuw verbinden.

Bedrijfskundige, sociaal wetenschapper, Master of Change Management en in HR. Internationaal gecertificeerd als consultant, trainer en coach. Begonnen als adviseur bij KPN, later naar een groot adviesbureau en sinds 1999 zelfstandig samen met Loes Bon. Binnen ons bedrijf ben ik meer de ‘rechterhersenhelft’ zei een klant, het creatieve brein, waarmee ik op een lichte en luchtige manier zorg voor de noodzakelijke doorbraken. Daarbij mag ook gelachen worden.

In mijn streven naar ‘meesterschap’ volg ik de ontwikkelingen in ons vakgebied al meer dan 20 jaar op de voet. Inmiddels beschik ik over een interessante ‘body of knowledge’ waarmee ik snel de hypes van waardevolle theorieën kan onderscheiden. Wetenschappelijk inzichten vertaal ik naar de dagelijkse praktijk van leiders en hun organisaties.

Als vrijwilliger werkte ik met drugsverslaafden, werkeloze jongeren en eenzame ouderen. Daar heb ik geleerd een realist te zijn en een hoopvol mens. Er is nog een overvloed aan fantastische, en voor velen nog onbekende mogelijkheden om organisaties aanzienlijk beter & leuker te maken. Ik ervaar het als een voorrecht daaraan bij te dragen.

Op zoek naar universele wijsheid heb ik veel gevonden in mijn gesprekken met o.a. Richard Boyatzis (Resonant Leadership), Roger Chevalier (Improving Workplace Performance), Chris Cowan (Mastering Values in Leadership and Change), Robert Dilts (Dynamic Learning), James Flaherty (Evolving Excellence), Joshua Freedman (At the Heart of Leadership), Robert Fritz (Corporate Tides), Judith Hale ((Human Performance), Eric Jensen (Brainbased Learning), Allan Katcher (Lifo), Dave Meier (Accellerated learning), Edgar Schein (Culture and Leadership), Win Wenger (The Einstein Factor).

Specialisaties, ontstaan vanuit een bovenmatige interesse: innovatie & high performance technieken.

 

 

 

Je hebt me duidelijk gemaakt hoe onze organisatie niet werkt, en wat dat voor onze mensen betekent. Je bent een strateeg in veranderen en confronteert met een glimlach.

Directeur Industrie