Organisatie verandering

Organisaties bouwen die het commitment van medewerkers en klanten verdienen

Organisatie verandering komt alleen tot stand als alle medewerkers meedoen, en het is de taak van alle leiders om dat voor elkaar te krijgen. Krappe budgetten, korte termijnen, meer met minder en anders. Veranderen is een gegeven, je kan er maar beter goed in zijn.

Elke verandering is een kans om te bouwen aan een rijke, sterke cultuur. Verantwoordelijkheid die verder reikt dan de eigen taak en afdeling, persoonlijk leiderschap op alle niveaus en ondernemerschap garanderen bestaansrecht en een duurzame bijdrage. Een constructieve en innovatieve cultuur daagt uit tot betrokkenheid en grotere prestaties, ook op de langere termijn. Wie kan zich nog veroorloven deze kans te laten liggen.

De verandering bepalen is zeker zo belangrijk als de verandering realiseren. Een solide koers, met ambitie en leiderschap dat inspireert. Veel is mogelijk, maar willen is bij ons niet gelijk aan kunnen. Kennis en ervaring maken realistisch.

Zorg dat je de sleutels te pakken krijgt. Niet verliezen wat goed gaat, niet de ‘ziel’ schaden, maar het hart wel raken en iedereen meenemen. Kies voor een aanpak die meteen werkt. Iedere volgende poging kost meer moeite, tijd en geld.

Veel managers doen een beroep op ons als:

  • het met meerdere pogingen nog steeds niet is gelukt.
  • al meteen duidelijk is dat het erg moeilijk gaat worden.
  • leiders zich verder willen ontwikkelen in ‘leiderschap en veranderen’.

Wij zoeken de hefbomen voor de verandering. Samen met het managementteam maken we een plan. Meestal zijn belangrijke mensen of teams het aangrijpingspunt. Daar maken we een start, die altijd anders is. Alleen een zorgvuldige selectie van elkaar ondersteunende activiteiten maakt verandering kansrijk.

Met ons haalt u geen artiesten van buiten voor het hoofdprogramma. Het managementteam heeft de leiding, en interne leiders, teams en medewerkers doen het werk, zo is het gewenste gedrag snel verankerd. Als het management onvoldoende is toegerust, dan helpen we de verandercapaciteit op te bouwen. Meteen mooi voor de volgende ronde, die zeker komt.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Gewoon even bellen met 052 – 245 11 28, vraag naar Loes Bon, of stuur een email.

Organisatie verandering

Meer over organisatie verandering


Organisatie verandering artikelen

Zie ook onze artikelen over leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en executive coaching. Bel voor een verkennend gesprek met 052 245 11 28 en vraag naar Loes Bon of stuur een email.

Ik ben onder de indruk van jullie expertise en toewijding.

CEO Multinational

Met jullie ‘tot de kern’ aanpak hebben we de omslag gemaakt. Soepeler dan verwacht en bijzonder leerzaam.

CEO Zakelijke dienstverlening