Leiderschapsontwikkeling: soms is het afzien

Eén van de betere HR managers in ons netwerk maakte de overstap naar een volgend bedrijf en plande meteen een paar gesprekken om zeker te zijn van een goede start. In eerste instantie leek het weer een vooruitgang, maar al snel bleken zelfs de basisregels van HR verreweg ondergeschikt aan allerlei persoonlijke belangen.

Daarbij kwam dat de grote baas niet gewend was om tegengesproken te worden. In een salesomgeving waar de bonussen je om de oren vlogen, regelmatig werd gewisseld van auto’s, met nog bredere banden, was het moeilijk fatsoenlijk HR management te bedrijven.

Al snel lag de vraag op tafel: stoppen of doorgaan? Zeker als je bij aanvang al direct een aantal zaken de mist in ziet gaan, incl. een paar stevige aanvaringen met de directeur vraag je je af waar je mee bezig bent. Als succes uitblijft is bekend dat de meeste mannen de schuldige in het algemeen zoeken bij ‘de ander’, terwijl vrouwen meer aan zichzelf twijfelen. Deze valkuil stapten we niet in, maar de vraag bleef wel bestaan. We wogen alle voors en tegen, gingen bij het gevoel te rade en zij besloot door te gaan met als belangrijkste reden ‘als ik hier een stevig HR management op kan zetten, dan kan ik het overal’.

Alle tegenwerking die een manager tegen kan komen is ze tegengekomen, en alle creativiteit en moed moest eraan te pas komen om die te weerstaan. Het was twee jaar ploeteren, incasseren, volhouden, een ondersteunend netwerk opbouwen en je niet van de wijs laten brengen. Het resultaat was er ook naar en ik weet niet waar de meeste winst geboekt is.

Over die periode zouden we een boek kunnen schrijven, speciaal met een aantal tips voor vrouwen. Twee van de belangrijkste tips:

  1. Zorg dat je nooit openlijk ruzie krijgt met een andere vrouw in het managementteam. Een ‘cat fight’ daar zitten de mannen op te wachten en als je daar eenmaal in belandt, dan ben je je positie kwijt.
  2. Neem een flirt van de grote baas niet serieus. Mannen hebben nog steeds weinig ervaring met vrouwen in de rol van business partner. Ze vallen vaak terug op bekende rollen als de moeder, dochter, vrouw of maîtresse. Als je in die rol stapt, welke dan ook, is het al snel einde verhaal.