HPT Productief, Prettig en vaak Goedkoper

We hebben een aantal dagen mogen doorbrengen met Judith Hale, nu President of the International Society of Performance Improvement (ISPI). Ze is een zeer ervaren consultant op het gebied van Human Performance Technology. Een aantal boeken staan op haar naam: ‘Performance Based Evaluation’ en ‘Performance Based Certification’. Mijn favoriet is ‘Performance Consultants’ Field Book’.

HPT staat voor een systematische manier van werken aan de verbetering van de prestaties. Het is de Human PT, en men gaat ervan uit het gedrag van mensen betere prestaties mogelijk maakt. De HPT-beweging heeft een uitgebreide werkwijze ontwikkeld voor consultants om uiteindelijk op een kostenefficiënte manier gedrag van mensen te beïnvloeden. HPT staat garant voor een goede analyse van de performance, van de oorzaken van onderprestatie en een goede methode voor de selectie van interventies op individuen, een team of de hele organisatie om uiteindelijke tot de gewenste verbetering te komen. Uitgangspunt bij al deze analyses en onderzoeken is dat men de hele organisatie meeneemt. De praktijk toont aan dat prestatieproblemen zich zelden geïsoleerd binnen één afdeling of team voordoen. Daarbij wordt alles zoveel mogelijk gekwantificeerd: de kosten van de huidige manier van werken, de investeringen en de opbrengsten.

Het klinkt vrij technisch, en dat is het ook. Toch gaat het gelijk op met een groot respect voor mensen, vooral voor de mensen op de werkvloer, die meestal niet de primaire veroorzakers zijn van problemen, maar daar wel de schuld van krijgen. Nu begrijp je waarom deze beweging ons zo aanspreekt.

Na de trainingen van Judith zijn we ons verder in de HPT gaan verdiepen. Als lid van ISPI bezochten we o.a. de grotere conferenties. Het bleek een schat aan zeer bruikbare kennis, methoden en technieken, met een verrassend degelijke wetenschappelijke basis, die we in ons vakgebied niet zo heel veel tegenkomen.

HPT is in Nederland niet zo doorgedrongen. Zelden hebben we een opdracht waar een klant het hele traject van HPT wil. Jammer want een goede analyse van verliezen, investeringen en opbrengsten is een legitimering van het werk van consultants.

We hebben veel bewondering voor Judith, als solo-flyer en als één van de boegbeelden van HPT. Ze is lekker praktisch, werkt met hart en ziel en als je haar spreekt zal ze je zeker vertellen dat er veel te snel een oplossing gezocht wordt in training en coaching. Ze is ervan overtuigd dat je met een goede analyse verder komt, o.a. tot betere, efficiëntere maar vooral ook goedkopere interventies voor prestatieverbetering. Daar zijn we het heel erg over eens.

Lees onze artikelen over organisatie verandering.