Emotionele intelligentie met Josh Freedman

Is die hype dan nog niet voorbij? Nee, voor ons zeker niet. Ook niet voor de EQ-professionals die in 100 landen op 5 continenten nog steeds bezig zijn om vooral in het onderwijs het verschil te maken. Emoties hebben grote invloed op de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen, en het is fantastisch dat daar aandacht voor is.

Emoties doen veel met mensen en hebben bijv. ook een grote invloed op het functioneren van organisaties. Denk eens aan al die beslissingen, gedreven door emoties. Met de kennis die we nu hebben over het functioneren van de hersenen weten we ook zeker dat emoties veel vaker een rol spelen dan we eigenlijk willen. Ook dat het emoties meestal nog onbewust een rol spelen ook, dan heb je er helemaal geen invloed op. Het is een groot en breed onderzoeksgebied, waar steeds weer nieuwe kennis beschikbaar komt, en wij blijven geïnteresseerd.

Josh Freedman is de man die helemaal thuis is in de wereld van EQ. Hij beschikt over ongelooflijk veel kennis en maakt deze praktisch beschikbaar. Zijn bedrijf heet 6-Seconds. De hersenen hebben 6 seconden ‘bedenktijd’ nodig om de eerste emotionele reactie af te wenden. In Nederland zeggen we dat je eerst tot 10 seconden moet tellen, ruim voldoende dus. Josh woont in Californië en toen hij in Portugal was hebben we een week met hem mogen werken en veel van hem geleerd.

Josh is in staat om theorie en onderzoeksresultaten om te zetten in praktische tools en handelen. Bij emotionele intelligentie denk je gauw aan individuen die snel boos worden of in tranen uitbarsten en daar meer controle over willen/moeten krijgen. Hij zet EQ vooral in voor het verbeteren van prestaties en van de werkrelaties. De bazen vinden de prestaties belangrijk, medewerkers vinden het belangrijk dat ze goed overweg kunnen met hun bazen en hun collega’s. In dat kader werkt Josh veel met grote organisaties als de Wereldbank, Microsoft, Fedex, maar ook met leiderschapsteams voor de US Navy en het Corps Mariniers. Zijn boeken ‘Inside Change‘ en ‘@ Heart of Leadership‘, zijn zeer de moeite waard.

We hebben aanpakken en ervaringen uitgewisseld en vergeleken op resultaat. De theorieën van Boyatzis en Goleman besproken en uitgediept en uitgebreid gediscussieerd over de psychometrische assessments. Natuurlijk zijn er vragenlijsten ontwikkeld waarmee je de Emotionele Intelligentie van mensen kunt meten, voorafgaand aan de interventie en na de interventie. Hij probeert de resultaten meetbaar te maken. Persoonlijk ben ik er niet zo’n fan van, lees maar mijn artikel over persoonlijke stijlen. Veel vragenlijsten kloppen niet en zijn zo makkelijk te manipuleren, het is moeilijk te geloven dat deze vragenlijsten daar een uitzondering op zijn.

Inmiddels zijn we gecertificeerde EQ-ers, en je kunt erop rekenen dat EQ een geïntegreerd onderdeel is van onze programma’s en aanpakken.